یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۹

وزیر ارشاد:

«نمایشگاه قرآن» را نباید به محلی برای گزارش کار نهادها و موسسات دولتی یا مردمی تبدیل کرد

نمایشگاه قرآن کریم

سینماپرس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه‌اندازی دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین‌المللی قرآن در هفته آینده خبر داد.

به گزارش سینماپرس، سیدعباس صالحی امروز، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در شصت و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی با تجلیل از برگزار کنندگان سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: خوشبختانه امروز اعلام شد که دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن به سرعت شروع کار می کند.

وی افزود: یک تداعی ذهنی میان ماه مبارک رمضان و نمایشگاه قرآن در میان مردم بوجود آمده و جامعه انتظار برگزاری خوب این نمایشگاه را دارد. ما باید یک تعریف روشنی از برگزاری خوب چه از نظر جذابیت و چه از نظر کیفیت آن پیدا کنیم.

صالحی اضافه کرد: نمایشگاه قرآن را نباید به محلی برای گزارش کار نهادها و موسسات دولتی یا مردمی تبدیل کرد و این نمایشگاه باید به گونه ای باشد تا کسانی که به حوزه قرآن علاقه مند هستند، حس کنند که نیاز به نمایشگاه قرآن دارند. چون جذابترین، موثرترین و تازه ترین فعالیت ها در آنجا ارائه می شود. این دبیرخانه هر چه زودتر شروع به کار کند، کمک می کند تا امسال بتوانیم یک نمایشگاه موثرتر و فاخرتری برگزار کنیم.

حجت الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این جلسه به خبرنگار ایرنا گفت: امروز در جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی که زیرمجموعه شورای توسعه فرهنگ قرآنی است، موضوع های مختلفی بررسی و مصوب شد و اصلاحاتی نیز انجام گرفت اما یکی از نکات قابل‌توجه درباره سی و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن بود که به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه‌اندازی دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین‌المللی قرآن پیشنهاد شد که آقای صالحی با تأکید بر ضرورت این موضوع، سفارش کردند که این کار هرچه سریع‌تر انجام شود.

وی افزود: اولین جلسه دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین‌المللی قرآن از از هفته آینده برگزار خواهد شد و یکی از رسالت های ما در دبیرخانه، استفاده از تمام ظرفیت‌های قرآنی در کشور، به‌ویژه دستگاه‌ها و نهادهایی که در امر قرآن وظایف ذاتی دارند و در این زمینه همکاری می کنند و از سوی دیگر استفاده از ظرفیت های مردمی و موسسات قرآنی که سال‌ها در زمینه ترویج و تبلیغ قرآن تلاش کرده‌اند. لذا از این عزیزان نیز دعوت می‌شود تا با مشارکت خود، ما را در مسیر پیشبرد اهداف نمایشگاه یاری کنند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: با راه اندازی این دبیرخانه امیدواریم برای سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن، با یک برنامه‌ریزی دقیق‌تر و نقشه‌ راه بهتر و جذاب‌تری کار را پیش ببریم. این دبیرخانه در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر است و اعضای آن به‌زودی معرفی می‌شوند.

ارباب سلیمانی در این جلسه با ارائه گزارشی از برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: این نمایشگاه با موانع و مشکلات فراوانی روبرو بود. چون با توجه به این که نمایشگاه قرآن یک بار در ابتدای سال ۱۴۰۳ همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار شده بود و زمانی که این مسئولیت را پذیرفتم، با مشکل بودجه روبرو شدیم. چون بودجه نمایشگاه قرآن در ابتدای سال هزینه شده بود و برای نمایشگاه سی و دوم بودجه ای نداشتیم.

وی افزود: برای رفع این مشکلات با نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۴۰ نفر از کارشناسان و فرهیختگان این حوزه دعوت کردیم و نتیجه نظرات کارشناسان این بود که انتظار عمومی و فعالان قرآنی برگزاری نمایشگاه قرآن بود که با حمایت های وزیر ارشاد این نمایشگاه برگزار شد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از انتشار کتاب نمایشگاه سی و دوم قرآن در آینده خبر داد و گفت: شورای سیاستگذاری و شورای محتوایی، شورای برنامه و بودجه برای برپایی نمایشگاه تلاش کردند و نمایشگاه از ۱۵ اسفند سال گذشته در مصلای امام خمینی(ره) آغاز شد.

وی از برپایی نمایشگاه قرآن در ۱۰ استان در ماه مبارک رمضان خبر داد و اضافه کرد: در نمایشگاه قرآن ۱۸ بخش نمایشگاهی، سه بخش فروشگاهی و یک بخش ویژه داشتیم. همچنین از ۲۳ شخصیت از ۱۶ کشور به نمایشگاه آمدند. ۸۰ نهاد و موسسه دولتی، خصوصی و مردمی در برگزاری نمایشگاه قرآن همکاری و مشارکت داشتند. حدود ۷۰ نشست تخصصی در نمایشگاه قرآن برگزار شد.

ارباب سلیمانی ادامه داد: یکی از مشکلات نمایشگاه قرآن، برگزاری نمایشگاه بهاره بود که قبل از بستن قرارداد نمایشگاه با مصلی این قرارداد بسته شده بود و ما از نظر مکانی مشکل داشتیم. چون رواق غربی که جای مناسبی بود از دست ما رفت و ۱۲۰ غرفه در آنجا به بخش هایی همچون عفاف و حجاب اختصاص یافته بود و محدودیت هایی برای ما ایجاد کرده بود.

تعیین اولویت های برنامه ای و فعالیت های کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی در سال ۱۴۰۴، بازنگری در کارگروه های تخصصی ذیل کمیسیون و راه اندازی کارگروه پایش و ارزیابی عملکرد تبلیغی ترویجی دستگاه های عضو از دستورهای این جلسه بود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.